03 de novembre, 2008

1a Festa contra la Massificació Escolar

El passat 1 de novembre va tenir lloc la Festa contra la massificació escolar a s’Esplanada, organitzada per les Ampes de les escoles públiques de Maó.



En un ambient festiu i reivindicatiu, berenant de coca amb xocolati i gaudint de l’actuació de Pinyeta Pinyol, més de quatre-centes persones vam congregar-nos per protestar contra les condicions de massificació que pateixen els nostres centres escolars.

Es van posar a la venda unes samarretes dissenyades expressament, on es llegeix “+escoles –massificació” i unes xapes amb el mateix text, així com les nostres de Sa Graduada, “M’agrada anar a peu a l’escola”.

S’hi va llegir el següent Manifest contra la massificació a les escoles públiques de Maó:

Les associacions de mares i pares de les següents escoles públiques de Maó:
  • CP Antoni Joan
  • CP Mare de Déu de Gràcia
  • CP Mare de Déu del Carme
  • CP Mateu Fontirroig
  • CP Sa Graduada
Volem manifestar el següent:
  • El progressiu increment de la població escolar que s'ha produït durant els darrers anys, ha donat com a resultat la saturació i la massificació de totes les escoles de Maó.
  • De forma paulatina, han anat desapareixent aules de música, sales de professors, sales de psico-motricitat i biblioteques, per deixar lloc a nous pupitres.
  • Tanmateix, aquestes mesures no són suficients i aquest curs estem veient com els patis de les nostres escoles redueixen el seu espai de joc per instal•lar-hi aules modulars, altrament dit, barracons o prefabricades.
  • La realitat de Maó és que la seva població ha crescut un 30% en els darrers 10 anys. Aquest curs hi ha un total de 2.037 alumnes de primària matriculats, i una manca de 462 places escolars.
  • El darrer col•legi públic construït a la nostra ciutat és Mateu Fontirroig, ja fa 28 anys.
  • La massificació va en detriment de la qualitat de l'ensenyament, dels recursos educatius i dels serveis oferts per les escoles, malgrat els esforços que estan fent els nostres docents.
Per tot açò no podem tolerar per més temps aquesta situació i demanam a les administracions competents:
  1. Compromís real amb l'EDUCACIÓ, destinant més recursos econòmics per millorar i augmentar les infrastructures educatives de Maó.
  2. Planificació de les necessitats escolars i major agilitat a l'hora d'executar-les.
  3. Construcció de nous centres escolars i millora i reforma dels ja existents.
  4. Reforma de l'escola Sa Graduada i manteniment d'aquesta en el seu lloc original. El seu trasllat no soluciona el problema de la massificació.
  5. Repartiment equitatiu dels alumnes nouvinguts i suport específic, tant econòmic com tècnic, per aquelles escoles que superin el 25% d’alumnes nouvinguts en algunes de les seves aules.
  6. Adequació de les instal•lacions educatives de Maó en matèria d’evacuació per emergència i d’accessibilitat dels centres escolars existents
  7. Participació ciutadana en la presa de decisions sobre un tema tan transcendental com és l'EDUCACIÓ.
  8. Creiem que, en definitiva, millorar l'EDUCACIÓ és una qüestió de racionalitat, sensibilitat social i, sobre tot, de voluntat política.
Recull de premsa | Diari Menorca (ed. 02/11/08)

2 comentaris:

  1. Enhorabona a les Ampes de Maó per haver organitzat la festa contra la massificació. Sortirem al carrer totes les vegades que calgui per reclamar millors condicions a les nostres escoles.
    Tancant Sa Graduada no se soluciona la massificació. Ni de bon tros!

    ResponElimina
  2. No podem seguir així. No podem quedar-nos asseguts mirant com els nostres fills es queden sense biblioteques, sense laboratoris i sense aules de música.

    Amb el que ens ha costat un pavelló de bàsquet per un equip privat es podrian haver fet les dues escoles que falten a Maó i encara sobraria doblers.

    Indignant.

    ResponElimina