10 de juliol, 2008

Situació de les infraestructures per l'ensenyament: Manifest de CC,OO.

Reproduïm a continuació el manifest que el sindicat CC.OO. ha fet públic en relació a la situació de les infraestructures per l'ensenyament.

CC.OO. de Menorca, davant la situació actual de manca d’infraestructures per l’ensenyament a la zona de llevant de l’Illa vol manifestar el següent:

1. Consideram important que l’administració tengui una visió no només a curt plaç, sinó també a mig i llarg. La situació que patim actualment de massificació a les aules i centres educatius de Maó, és fruit de la manca de previsió i la manca d’actuació. Hem de recordar un cop més que a Maó la darrera Escola construïda, és de fa 28 anys, i des de llavonces s’ha produït un increment notable de la població.

2. Creim que l’administració ha de tenir una visió de ciutat i planificar on volem tenir les instal•lacions, com treballem el tema de la mobilitat i com mantenim serveis dins el casc urbà, i valorar si un cost que inicialment pugui ser més elevat, a la llarga no pot tenir majors avantatges socials evitant més circulació de vehicles privats i la saturació de la xarxa viària, contaminació ambiental etc.

3. CC.OO. denuncia que tampoc s’han realitzat al llarg d’aquests anys les reformes necessàries per anar condicionat i modernitzant les instal•lacions existents, però menys encara s’ha tingut la previsió de que aquesta manca de reformes podia deixar aquestes instal•lacions inhabilitades no només per l’ensenyament a infants, sinó per realitzar altres activitats.

4. Segueix sense resoldre’s una sortida per l’Escola d’Adults, després de vàries promeses i canvis, l’actual proposta d’ubicació a “Sa Graduada” podria comportar també un incompliment en quan a reunir les condicions necessàries per una evacuació o pla d’emergència (de la mateixa manera que passa amb l’escola) a més de poder quedar amb una capacitat insuficient a mig plaç per assolir tota la demanda d’alumnat. Hem de recordar aquí, la promesa feta de construir d’un edifici nou per l’Escola d’Adults, en el seu dia.

5. L’Administració pública ha de vetllar perquè es compleixi la normativa en quan a seguretat, i condicions mínimes per desenvolupar la docència per part dels professionals, en aquest sentit, qualsevol solució per “Sa Graduada”, l’Escola d’Adults o altres centres d’ensenyament passa pel compliment de la normativa existent.

6. Creim que no es pot pretendre que els ciutadans o les organitzacions triïn entre una o dues sortides contraposades, quan el problema no l’ha generat la societat civil i quan ben segur cap de les solucions plantejades fins ara resol de manera satisfactòria el problema de places necessàries i l’ubicació definitiva dels centres.

Per tot el que anteriorment hem exposat CC.OO. de Menorca exigeix de la Conselleria d’Ensenyament del Govern Balear que obri una mesa de negociació amb presència de les AMPAS, l’Escola d’Adults, l’Ajuntament i els Sindicats d’Ensenyament amb l’objectiu i la finalitat de trobar i consensuar una sortida amb visió de present però sobre tot de futur, que suposi posar els fonaments per resoldre d’una vegada la mancança d’infraestructures escolars a Maó, que permeti una sortida ràpida i digne a l’Escola d’Adults i si tècnicament és viable el manteniment de la darrera Escola que queda al casc urbà de la Ciutat


Comissió Executiva de CC.OO. Menorca 9 de Juliol 2008